Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2008 18:55 - Началото
Автор: zlatce Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1473 Коментари: 2 Гласове:
0



Първи постинг, някаква надежда... Пиша книга за кухните в Европа и затова възнамерявам в следващите дни да коментирам и питам само по тази тема.


Тагове:   Началото,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. iliada - Привет!
21.10.2008 09:15
Добре дошла !
Ще чакам с интерес нещо от европейската кухня !
Обичам да приготвям нови ястия ,обичам и да похапвам с увоволствие!Харесвам френската кухня!:)
Искам да науча нещо повече за тизана като подправка!
Успешен ден!:)
цитирай
2. zlatce - Тизан (tisane)
22.10.2008 11:10
Тази красива френска дума всъщност означава фито-чай:всички запарки, настойки от най-различни части на растенията-корени, листа, цветове, плодове или смеси от тях. Накратко билковите и плодовите чайове са тизан, от екзотичните-каркаде, маракуйя, южноамериканското мате, южноафриканския ройбус до нашенските чайове от лайка, мента, шипки, липа. Ако представлява интерес, мога да дам някои рецепти за по-известните или по-необичайните комбинации. Впрочем тизан във Франция наричат и сладките пенливи вина, всички шампанизирани вина с ниско качество.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatce
Категория: Политика
Прочетен: 422298
Постинги: 54
Коментари: 89
Гласове: 164
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930