Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: zlatce Категория: Политика
Прочетен: 421283 Постинги: 54 Коментари: 89
Постинги в блога от Февруари, 2012 г.
        След като южната ни съседка бе уловена за яката миг преди да се сгромоляса в пропастта, към която се търкаля от 3-4 години, може би си струва да напомним в името на кои свои благинки 300-та депутати от гръцкия парламент приеха допълнителните мерки за икономии в държавните разходи. И така ето кои финансови и социални придобивки гръцките депутати все още си получават с чиста съвест както години наред до кризата:

   - месечна заплата 8 594 евро плюс 150 за работа в комисии;

   - за поддържане на офис 5 000 евро плюс компенсации за наема и комуналните разходи, плюс заплати на четири секретари и един съветник, плюс 200 евро на месец за разговори от мобилен телефон и 3 300 годишно за четири стационарни телефона;

   - четири премии за празниците и преди отпуска, годишно – 1 000 евро;

   - безплатно пътуване с автобус, влак и кораб плюс до 60 безплатни полета със самолет годишно, плюс посещения без билет на обществени учреждения като музеи, изложения и спортни съоръжения;

   - заплащане на лизинга за автомобил от държавата плюс освобождаване от банкови такси, например за отпускане на кредит за строителство на жилище;

   - заплатата, получена за летните заседания на парламента, не се облага с данъци;

   - заплащане на наема за жилище или хотел – до 1 000 евро на месец;

   - при командировки заплащане на 5-звезден хотел плюс дневни – 150 евро;

   - Пенсионната възраст за тях е 55 години. На депутатите, избрани преди 1993 година, се плаща двойна пенсия. В случай че депутатът почине пенсията се получава от вдовицата му и/или неомъжените му дъщери.

   Остава ни само да се молим нашите парламентаристи да не са осведомени за тези придобивки на колегите си.

Категория: Политика
Прочетен: 3349 Коментари: 1 Гласове: 3
    До такъв извод достигат изследователи от Калифорнийския университет, когато анализират степента на социализация на човека. Вземайки предвид образованието, престижността на работата и имущественото състояние на изследваната група, се изяснило, че богатите хора са по-склонни да нарушават социалните норми, да лъжат и прибягват до измами. Ръководителят на изследването Пол Пиф констатира, че това е предизвикано от алчността и егоизма им. Притежателите на скъпи автомобили, например, по-често не се съобразявали с другите участници в движението - коли и пешеходци, както показал експеримент, проведен в Сан Франциско. В рамките на друго изпитание по-състоятелните доброволци били готови да нарушат установените правила на играта, само за да спечелят някакви си 50 долара като награда за победата.
                                        image

Богатството дава на човек усещането за повече права от останалите и той не смята за нужно да ги споделя с останалите. Докато не толкова състоятелните хора в по-голяма степен зависят от своята общност и за да не отсекат клона, на който седят, те са склонни по-рядко да мошеничат. И въпреки това, именно хората от първия тип влияят на обществото в по-значителна степен. Учените засега не могат да кажат дали тези хора заемат високо положение в обществото благодарение на неетичното си поведение или парите са ги променили така.
Най-вероятно това е един порочен кръг, подчертава Пиф.


Категория: Бизнес
Прочетен: 2711 Коментари: 0 Гласове: 0
 Френска: Запържете някакси месо. Поднесете със сос, за приготвянето на който сте изгубили 3 часа и половина. Украсете с червен лук шалот.

Италианска: Съберете всичко останало в хладилника. Притоплете го, поръсете пармиджано. Поднесете върху дебела палачинка или с макарони.

Украинска: За пълнеж на тортата използвайте две свински пържоли. Украсете с пръжки.
image

Руска: Всичко може да се използва като мезе, важно е да е полято обилно с майонеза и подправено с копър.

Грузинска: Пригответе какво да е, поръсете с пресен кориандър, полейте с червено полусладко вино Киндзмараули, прибавете осетинско бяло сирене Сулугуни.

Китайска: Съберете умрели мухи и хлебарки. От градината наскубете каквато ви падне трева. Всичко това запържете много набързо в уок с купчина подправки и литър соев сос.

Японска: Уловете някаква морска твар, незабавно я нарежете на филийки. Поднесете я, още потръпваща в конвулсии, но задължително с уасаби.

Мексиканска: Вземете една царевична питка, подправете я със смлян лют пипер. Върху нея сложете люти чушлета чили. Друго нищо може да не добавяте. Залейте с лют чили сос. Завийте на руло и поднесете поръсена със ситно нарязани чили чушлета.

Ливанска: Намажете със сусамово олио, полейте с лимонов сок. Поднесете след 20 минути, за да не може да се разбере какво е било в началото.

Индийска: Смесете къри с черен пипер, бял пипер, зелен пипер. Добавете към кърито. Украсете с леща.

Гръцка: Поднесете евтини продукти, нарязани на парчета и даже не разбъркани. С гордост повтаряйте „Натур продукт”.

Севернокорейска: Сварете малко ориз. Ако имате.

Германска: Купете от магазина всички възможни видове кренвирши и наденички. Пригответе ги в микровълновата фурна на режим „грил”. Поднесете с бира и ги наречете на имената на всички германски и австрийски области.

Узбекска: Изберете най-тлъстият овен. Отрежете опашката му. Нарежете лук. За да приготвите самса съотношението е на 10 кг лук - половин килограм овча опашка и 100 грама овнешко, останалото е тесто.

Еврейска: Помолете съседите над вас да ви услужат с малко олио. Вземете на заем от съседите отсреща два картофа. Изпържете ги в най-малкия си тиган. Ако това ви се струва сложно, идете на гости, яжте всичко като за последно и помолете да ви сипят за в къщи.

Унгарска: Всяко ястие се подправя обилно с червен пипер. Поднася се с токайско вино под звуците на чардаш.

Исландска: Уловете една акула. Закопайте я в земята за няколко дни. Внимавайте да не изгние напълно. Нарежете я на парченца. При консумация запушете носа си и след преглъщане си поемете дълбоко въздух, за да не се задушите от аромата.

Чукотска: Задният крак на един елен пуснете в съд с вряща вода. Извадете веднага и поднесете с думите, че нищо, което е горещо, не може да бъде сурово.

Категория: Рецепти
Прочетен: 4321 Коментари: 3 Гласове: 7
 Прогнозите, че европейските страни ще се научат да произвеждат шистов газ и завинаги ще се освободят от енергийната си зависимост от руските горива, май ще се окажат безпочвени, както всичко, което ражда в последно време европейската икономическа и политическа мисъл.

Компанията ExxonMobil обяви, пише Bloomberg, че опитите й да открие шистов газ  в Полша не показват положителни резултати. Двете й сонди в Полша не са намерили достатъчно количество газ, за бъде признато добиването му за икономически изгодно. 

И друга компания - Bernstein Energy, заяви, че през последните две години проучвателните сонди на компаниите Lane Energy, 3Legs Resources и BNK Petroleum в северо-западната част на Полша са доказали малки обеми от газ.

Shell също говори за негативните си резултати в Швеция, а през 2010 година Exxon съобщи, че проектът й за добив на шистов газ в Унгария се е провалил.

Както е добре известно, във Франция технологията за добив на шистов газ е забранена.

Миналата седмица американското Управление за енергийна информация снижи оценката си за обемите на шистов газ, които могат да се добият в САЩ с 40%. По-рано се считаше, че запасите от шистов газ в Америка, ако равнището на потреблението му се запази в същия обем, ще й стигнат за 200 г., а цената му се конкурира отлично с тази на втечнения газ  и е 2,5 пъти по-ниска от цената, на която „Газпром” продава за Европа.

 По предварителни оценки за миналата година руската компания е получила от продажбите на газ в Европа около 60 милиарда долара, като не е нарушила условията на договорите си за нито един от своите клиенти. Така например Италия, въпреки икономическите си затруднения, е получила 17 милиарда кубически метра газ, което е с 31 % повече от 2010 година, заради спрените доставки на газ от Либия.

Категория: Политика
Прочетен: 3296 Коментари: 1 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: zlatce
Категория: Политика
Прочетен: 421283
Постинги: 54
Коментари: 89
Гласове: 164
Архив
Календар
«  Февруари, 2012  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829