Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: zlatce Категория: Политика
Прочетен: 422231 Постинги: 54 Коментари: 89
Постинги в блога от Декември, 2011 г.
 Да се стоплим в предстоящите зимни празнични дни.
image

Грог

Смесват се в равни пропорции коняк (или водка) с вода, подслажда се. Загрява се, разрежда се с горещ чай и се добавя лимон.

Бира с подправки

Около 300 мл тъмна бира се смесва с щипка канела, 2 карамфилчета, малко настъргана лимонова кора и няколко капки лимонов сок. Загрява се на огъня. Внимателно се смесва с разбит с 1 чаена лъжичка захар жълтък. Държи се на огъня, без да завира, докато се посгъсти. Поднася се топла.

Вермут с мед

В чаша със загрят до 80 градуса вермут се добавя 1 чаена лъжичка мед и сок от 1 лимон. Приема се охладен по няколко глътки три пъти дневно.

Глинтвайн

Чаша червено вино се смесва с чаша силен чай в емайлирана тенджерка. Прибавят се 3-5 карамфилчета, малко канела, 2 чаени лъжички мед и лимонов сок. След като кипне, се сваля от огъня. Поднася се топъл.

Бяло вино с банан

Бананът се намачква на пюре, разрежда се със сока от половин лимон и чаша сухо бяло вино. След като кипне, се вари няколко минути и се поднася топло.

Категория: Рецепти
Прочетен: 3044 Коментари: 1 Гласове: 1
 Египетски политици предлагат да се обособят отделни плажове за мъже и жени и туристите да се откажат от алкохола. Внимание на туристическия бизнес обръщат предимно ислямистите. Аналитици сочат, че ако под тяхно влияние подобни закони бъдат приети, това ще сведе до минимум туристическата привлекателност на страната.

Категория: Политика
Прочетен: 1393 Коментари: 0 Гласове: 0
 1. Абдел Рахим ал Киб - премиер. От 1976 година живял и работил в САЩ, има американско гражданство.

2. Мустафа Абушагур - вицепремиер. Американски гражданин от 1975 година.
3. Ашур бин Хаял - външен министър. Посланик на Джамахирията в Канада и Южна Корея. След емигрирането се през 1984 година живее и работи в САЩ, американски гражданин.  
4. Фатима Хамруш - министър на здравеопазването. Работила като офталмолог в Ирландия. Има ирландски паспорт.
5. Мустафа Рожбани - министър на труда. Ръководил въстанието в Мисрата.
6. Фаузи Абделал - вътрешен министър. По времето на Кадафи работи като прокурор.
7. Осама ал Джуали - министър на отбраната. Като капитан от либийската армия преминава на страната на бунтовниците, ръководител на военния съвет в град Зинтан. Бойци от неговите части заловиха Сейф ал Ислам.
8. Абдулрахман бен Йеза - министър на петрола. Работил на ръководен пост в италианската петролна корпорация ENI.
9. Тахар Шаркас - министър на икономиката. При Кадафи възглавявал фонда за стабилизация на цените.
10. Али Ашур - правосъден министър. Бивш съдия при Кадафи.

11. Хасан Зиглам - финансов министър. Висш служител от петролната индустрия.

Категория: Политика
Прочетен: 1860 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 21.12.2011 21:56
 Брутният вътрешен продукт на глава от населението на България е 44 % от средноевропейския.
                                                  image

   Според данните на Eurostat за 2010 година, излязли наскоро,  с най-висок показател в Евросъюза е Люксембург, чийто брутен вътрешен продукт на глава от населението, изразен в стандартите на покупателната стойност е 271 % от средния за Европа. Следват го Нидерландия (със 133 %) и Ирландия (със 128 %). В дъното на таблицата са Литва (57 %), Латвия (51 %), Румъния (46 %) и както вече споменахме - България с 44 %.

   Също толкова, дори още по-плачевно, е положението и по равнище на фактическото индивидуално потребление (Actual Individual Consumption). Там таблицата завършват Литва (61 % от средноевропейското), Унгария (60 %), Естония (57 %), Латвия (50 %), Румъния (45 %) и България с жалките 42 % от потребяваното средно в Европа.

Категория: Политика
Прочетен: 2367 Коментари: 1 Гласове: 1
   Неназован ислямски религиозен водач от Европа забрани на жените да доближават плодове и зеленчуци, които приличат на мъжки полов орган. Така имамът се надява да предпази представителките на прекрасния пол от всякакви мисли за секс, тоест от греха.

imageimage

   Както пише вчера египетският новинарски сайт Bikya Masr, имамът е убеден, че жените не трябва даже да  приближават банани и краставици.
"Ако искат да ги използват за ядене, друго лице, за предпочитане роднина (баща или съпруг), трябва да нареже плода на ситно и да го поднесе на жената в такъв вид", - предписва мюсюлманският духовник, като пояснява, че бананите и краставиците  "напомнят мъжки член" и могат да възбудят жените или да ги „накарат да си мислят за секс". Към "опасните" за жени зеленчуци той причислява също морковите и тиквичките. Интересно защо е съсредоточил вниманието си само върху вегетарианските продукти. Ами кренвиршите, саламите, яйцата? Те не напомнят ли мъжки полови органи?

   Новината за тези предписания бързо се разпространи из интернет и стана предме тна обсъждане във форумите на либералните мюсюлмани, които от една страна са разгневени от новата фетва, а от друга - се срамуват, че един богослов може да допусне подобни умозаключения. Някои се шегуват, че може би трява да се обяви война на котешките концерти през март, те също напомнят на жените за секса.

   Както отбелязва вестник The Times of India, проблемът за унижението и потискането на жените в ултраконсервативните ислямски общности вече е предмет на интензивно обсъждане във целия свят.

Категория: Политика
Прочетен: 5960 Коментари: 2 Гласове: 1
     Икономическото положение на Румъния се влоши след приемането й в Европейския съюз през 2007 година, заявява бившият министър на икономиката и финансите на страната Варужан Возганян в интервю за румънското издание «Бизнес-24».

   «След като влязохме в ЕС, разбрахме, че не сме конкурентоспособни. Забелязах също, че е много по-тежко да си беден вътре в ЕС, отколкото извън него», – казва Возганян. По думите му, «гладна Румъния е длъжна да седи с осталите страни от ЕС около отрупаната маса, но да не докосва храната». Според бившия министър краят на кризата в Румъния и в ЕС не се вижда скоро и той прогнозира намаляване на инвестиционната привлекателност на страната си.
   В Румъния през миналата година бяха предприети редица мерки за спасяване на икономиката, която, по думите на премиера Емил Бок, «е навлязла в най-тежката за последните 60 години криза».За да се задържи на повърхността, Румъния като една от най-бедните страни в ЕС получи помощ от МВФ и ЕС. В замяна на това правителството намали заплатите в държавния сектор с 25%, пенсиите – с 15%, преустанови редица социални програми и съкрати стотици хиляди държавни служители. 
   Провежданата от кабинета политика на «затягане на коланите» бе подложена на рязка критика от страна на профсъюзите, които нарекоха мерките на правителството «социален геноцид» и организираха масови протестни акции. Обединената опозиция в лицето на Социал-либералния съюз подготвя документи за импичмънт на президента Траян Бъсеску.

Категория: Политика
Прочетен: 1591 Коментари: 0 Гласове: 1
01.12.2011 12:19 - Ад и рай
 Есе по химия в NUI Maynooth (Kildare, Ирландия). Отговорът на един студент бил толкова "задълбочен", че професорът решил да го сподели в Мрежата. 

ТЕМАТА на есето: Как бихте описали ада – като екзотермична (отделяща топлина), или ендотермична (абсорбираща топлина) система? 
Повечето студенти се опитвали да опишат ада чрез закона на Бойл, демек температурата на газа при разширяването му пада или при повишаване на налягането нараства и т.н. 
Въпросният студент написал следното: 


Първо трябва да си изясним как се изменя масата на ада с времето. За това трябва да знаем колко души постъпват в ада и колко го напускат. Аз лично смятам, че душата, веднъж попаднала в ада, не може да го напусне. На въпроса колко души постъпват в ада ще ни помогнат да си отговорим различните религии, съществуващи днес в света. Повечето от тях твърдят, че душите на хората, непринадлежащи на тяхната църква, несъмнено попадат в ада. Тъй като човек не може да принадлежи на повече от една религия, можем еднозначно да  приемем, че ВСИЧКИ души попадат в ада. Като вземем предвид индексите на раждаемост и смъртност, можем да предположим, че броят на душите в ада нараства експоненциално. 
Сега да разгледаме въпроса за изменението на обема на ада. За да се поддържа там постоянна температура и налягане, според закона на Бойл обемът му трябва да се увеличава пропорционално с увеличаването броя на душите в него. С други думи, имаме два варианта: 
1. Ако адът се разширява по-бавно отколкото темпа на нарастване броя на новопристигналите души, то температура и налягането в него ще растат, докато адът просто не се пръсне.

2. Ако адът се разширява по-бързо, тогава температурата и налягането падат и адът ще замръзне. 
Кой от вариантите е правилният? 
Ако вземем за базово заявлението на Сандра от първи курс, че "сигурно в ада трябва да настъпи зима, за да легна с теб", а също и факта, что вчера тя спа с мен, ще стигнем до недвузначния извод, че адът сигурно е замръзнал. От това следва, че адът вече не е в състояние да приема повече души. Остава само раят, което и подтвърждава съществуването на Бога. Изглежда,  с това се обяснява и фактът, че Сандра вчера през цялата нощ крещеше "О, Боже! О, Боже! ". 

Единствено този студент от целия курс получил отлична оценка.

Категория: Технологии
Прочетен: 2177 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 01.12.2011 19:05
Търсене

За този блог
Автор: zlatce
Категория: Политика
Прочетен: 422231
Постинги: 54
Коментари: 89
Гласове: 164
Архив
Календар
«  Декември, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031