Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2011 12:19 - Ад и рай
Автор: zlatce Категория: Технологии   
Прочетен: 2176 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.12.2011 19:05


 Есе по химия в NUI Maynooth (Kildare, Ирландия). Отговорът на един студент бил толкова "задълбочен", че професорът решил да го сподели в Мрежата. 

ТЕМАТА на есето: Как бихте описали ада – като екзотермична (отделяща топлина), или ендотермична (абсорбираща топлина) система? 
Повечето студенти се опитвали да опишат ада чрез закона на Бойл, демек температурата на газа при разширяването му пада или при повишаване на налягането нараства и т.н. 
Въпросният студент написал следното: 


Първо трябва да си изясним как се изменя масата на ада с времето. За това трябва да знаем колко души постъпват в ада и колко го напускат. Аз лично смятам, че душата, веднъж попаднала в ада, не може да го напусне. На въпроса колко души постъпват в ада ще ни помогнат да си отговорим различните религии, съществуващи днес в света. Повечето от тях твърдят, че душите на хората, непринадлежащи на тяхната църква, несъмнено попадат в ада. Тъй като човек не може да принадлежи на повече от една религия, можем еднозначно да  приемем, че ВСИЧКИ души попадат в ада. Като вземем предвид индексите на раждаемост и смъртност, можем да предположим, че броят на душите в ада нараства експоненциално. 
Сега да разгледаме въпроса за изменението на обема на ада. За да се поддържа там постоянна температура и налягане, според закона на Бойл обемът му трябва да се увеличава пропорционално с увеличаването броя на душите в него. С други думи, имаме два варианта: 
1. Ако адът се разширява по-бавно отколкото темпа на нарастване броя на новопристигналите души, то температура и налягането в него ще растат, докато адът просто не се пръсне.

2. Ако адът се разширява по-бързо, тогава температурата и налягането падат и адът ще замръзне. 
Кой от вариантите е правилният? 
Ако вземем за базово заявлението на Сандра от първи курс, че "сигурно в ада трябва да настъпи зима, за да легна с теб", а също и факта, что вчера тя спа с мен, ще стигнем до недвузначния извод, че адът сигурно е замръзнал. От това следва, че адът вече не е в състояние да приема повече души. Остава само раят, което и подтвърждава съществуването на Бога. Изглежда,  с това се обяснява и фактът, че Сандра вчера през цялата нощ крещеше "О, Боже! О, Боже! ". 

Единствено този студент от целия курс получил отлична оценка.



Тагове:   хумор,   религия,   наука,   логика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zlatce
Категория: Политика
Прочетен: 422186
Постинги: 54
Коментари: 89
Гласове: 164
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930