Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2012 13:08 - Особености на националните кухни
Автор: zlatce Категория: Рецепти   
Прочетен: 4314 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Френска: Запържете някакси месо. Поднесете със сос, за приготвянето на който сте изгубили 3 часа и половина. Украсете с червен лук шалот.

Италианска: Съберете всичко останало в хладилника. Притоплете го, поръсете пармиджано. Поднесете върху дебела палачинка или с макарони.

Украинска: За пълнеж на тортата използвайте две свински пържоли. Украсете с пръжки.
image

Руска: Всичко може да се използва като мезе, важно е да е полято обилно с майонеза и подправено с копър.

Грузинска: Пригответе какво да е, поръсете с пресен кориандър, полейте с червено полусладко вино Киндзмараули, прибавете осетинско бяло сирене Сулугуни.

Китайска: Съберете умрели мухи и хлебарки. От градината наскубете каквато ви падне трева. Всичко това запържете много набързо в уок с купчина подправки и литър соев сос.

Японска: Уловете някаква морска твар, незабавно я нарежете на филийки. Поднесете я, още потръпваща в конвулсии, но задължително с уасаби.

Мексиканска: Вземете една царевична питка, подправете я със смлян лют пипер. Върху нея сложете люти чушлета чили. Друго нищо може да не добавяте. Залейте с лют чили сос. Завийте на руло и поднесете поръсена със ситно нарязани чили чушлета.

Ливанска: Намажете със сусамово олио, полейте с лимонов сок. Поднесете след 20 минути, за да не може да се разбере какво е било в началото.

Индийска: Смесете къри с черен пипер, бял пипер, зелен пипер. Добавете към кърито. Украсете с леща.

Гръцка: Поднесете евтини продукти, нарязани на парчета и даже не разбъркани. С гордост повтаряйте „Натур продукт”.

Севернокорейска: Сварете малко ориз. Ако имате.

Германска: Купете от магазина всички възможни видове кренвирши и наденички. Пригответе ги в микровълновата фурна на режим „грил”. Поднесете с бира и ги наречете на имената на всички германски и австрийски области.

Узбекска: Изберете най-тлъстият овен. Отрежете опашката му. Нарежете лук. За да приготвите самса съотношението е на 10 кг лук - половин килограм овча опашка и 100 грама овнешко, останалото е тесто.

Еврейска: Помолете съседите над вас да ви услужат с малко олио. Вземете на заем от съседите отсреща два картофа. Изпържете ги в най-малкия си тиган. Ако това ви се струва сложно, идете на гости, яжте всичко като за последно и помолете да ви сипят за в къщи.

Унгарска: Всяко ястие се подправя обилно с червен пипер. Поднася се с токайско вино под звуците на чардаш.

Исландска: Уловете една акула. Закопайте я в земята за няколко дни. Внимавайте да не изгние напълно. Нарежете я на парченца. При консумация запушете носа си и след преглъщане си поемете дълбоко въздух, за да не се задушите от аромата.

Чукотска: Задният крак на един елен пуснете в съд с вряща вода. Извадете веднага и поднесете с думите, че нищо, което е горещо, не може да бъде сурово.



Тагове:   хумор,   рецепти,


Гласувай:
7



1. rumero - Xexexexe....
21.02.2012 13:32
Ami ispanskata...?
цитирай
2. zlatce - Ami ispanskata. . . ? За испа...
21.02.2012 16:40
rumero написа:
Ami ispanskata...?


За испанската ти предложи:))))
цитирай
3. aidriell - За мексиканската имаш 3 +
21.02.2012 22:44
Само акрая с нарязани Хабанеро на едро
Ей лигите ми потекоха :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zlatce
Категория: Политика
Прочетен: 420623
Постинги: 54
Коментари: 89
Гласове: 164
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930